زمان انتشار: 07 بهمن 1394
آخرین بهروزرسانی: چهارشنبه, 07 بهمن,1394
بازدید: 1544
اجراي چهارمين دورهي طرح آمارگيري ازاستفاده خانوارها و افراد از فناوري اطلاعات و ارتباطات
طرح آمارگيري"استفاده خانوارها و افراد از فناوري اطلاعات و ارتباطات" از پانزدهم بهمن ماه به مدت يك ماه در سراسر كشور اجرا خواهد شد
طرح آمارگيري"استفاده خانوارها و افراد از فناوري اطلاعات و ارتباطات" از پانزدهم بهمن ماه به مدت يك ماه در سراسر كشور اجرا خواهد شد. مدير كل دفتر صنعت، معدن و زير بنايي مركز آمار ايران در مراسم افتتاحيه سمينار آموزشي اين طرح آمارگيري كه با حضور دكتر كريم زادگان، رئيس مركز برنامهريزي و نظارت فناوري اطلاعات سازمان فناوري اطلاعات ايران برگزار شد، با اشاره به اين كه در سال جاري چهارمين دوره از اين طرح آمارگيري اجرا ميشود، گفت: طرح آمارگيري استفاده خانوارها و افراد از فناوري اطلاعات و ارتباطات در سالهاي 1387، 1389و1392 با همكاري مركز آمار ايران و سازمان فناوري اطلاعات اجرا شده است. آقاي رضايي در ادامه در رابطه با اهميت اجراي اين طرح گفت: نفوذ اينترنت روز به روز درزندگي ما بيشتر ميشود و بر اساس آمارها، ضريب نفوذ اينترنت در سال 1389، 15/9درصد بوده است .يعني از هر 100 نفر افراد 6 سال به بالا،16 نفر در اين سال از اينترنت استفاده كرده اند كه البته ملاك اين آمارگيري، حداقل يك بار استفاده از اينترنت در سال بوده است. وي افزود: اين ميزان در سال 1392، به 30 درصد افزايش پيدا كرده است و در سال 1393 نيز بر اساس برآوردها، 39/35 درصد بوده است. وي همچنين تعداد كاربران اينترنت در سال 1389 را 10992097 نفر و در سال 1392، 21134319 نفر و بر اساس برآوردها، در سال 1393، 28033212 نفر ذكر نمود. به عبارت ديگر، 7 ميليون نفر در طول يك سال، به تعداد كاربران اينترنت اضافه شده است. مدير كل دفتر صنعت، معدن و زير بنايي مركز آمار در ادامه سخنان خود افزود: اين آمارها نشان دهنده ظرفيتهايي است كه در حوزهIT در كشور وجود دارد و ميتواند فرصت مناسبي را در بهبود مسائل فرهنگي، اجنماعي و حتي اقتصادي جامعه فراهم كند، بنابراين بايد بتوان اين ظرفيت را به صورت كمي پيمايش كرد تا نتايج آن براي بهبود فضاي مجازي و برنامهريزي در حوزههاي مختلف اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي مورد استفاده برنامهريزان و بخش حاكميتي كشور قرار گيرد.آقاي رضايي همچنين با اشاره به اين كه توسعه فناوري اطلاعات جزو آرمانهاي اهداف توسعه پايدار ميباشد كه پس از اهداف توسعه هزاره از سال 2015 به مدت 15 سال براي كشورها از طرف سازمان ملل تعريف شده است، جمع آوري آمار و تهيه شاخصهاي اين بخش را براي تحقق اين آرمان و توسعه فناوري اطلاعات در كشور با اهميت ذكر نمود.
در ادامه مراسم افتتاحيه، دكتر كريم زادگان، پس از قرائت پيام مهندس جهانگرد، رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران، از همكاري مركز آمار ايران و پژوهشكده آمار در طراحي و اجراي طرح آمارگيري استفاده خانوارها و افراد از فناوري اطلاعات و ارتباطات تشكر كرد و در ادامه گزارشي از وضعيت فناوري اطلاعات كشور در مقايسه با ساير كشورهاي جهان ارائه كرد. وي در ادامه با اشاره به اين كه فعاليتهاي چشمگيري براي توسعه فناوري اطلاعات در روستاهاي كشور انجام شده است گفت: فناوري اطلاعات نقش مهمي در تسهيل زندگي روزمره روستاييان از جمله فروش محصولات، پيش بيني وضع آب و هوا و ارائه خدمات بهداشتي، درماني و آموزشي به آنها دارد، لذا گسترش فناوري اطلاعات در روستاها نقش مهمي در ارتقاء جايگاه كشورها از نظر فناوري اطلاعات با توجه به شاخص هاي بين المللي ايفا ميكند و در اين ميان تهيه آمار اين حوزه نيز، امري مهم است.
گفتني است هدف از اجرای طرح استفاده خانوارها و افراد از فناوري اطلاعات و ارتباطات، محاسبهي ضريب نفوذ اينترنت و برخي شاخصهاي بينالمللي در حوزهي فناوري اطلاعات و ارتباطات در سطح استانهاي كشور و ارسال به اتحادیه مخابرات بینالمللی» (ITU) برای مقایسات بينالمللي است. در اين طرح، با مراجعه مأموران آمارگيري به خانوارهاي تعيين شده، پرسشنامه طرح به دو شيوه مصاحبه حضوري و خود اظهاري تكميل ميشود. شایان ذکر است، سمينار آموزشي مرحله اول این طرح از چهارم بهمن ماه به مدت 4 روز براي كارشناسان معاونت آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامهريزي استانها توسط مركز آمار ايران برگزار مي شود و سمينار آموزشي مرحله دوم نيز در استانهای کشور از دهم تا چهاردهم بهمن ماه برگزار خواهد شد.