25 مهر 1398
En | 
زمان انتشار: 24 شهریور 1398
آخرین به‌روزرسانی: دوشنبه, 25 شهریور,1398
بازدید: 260
بررسي روند توليد، مصرف و صادرات خرما در كشور
بررسي روند توليد، مصرف و صادرات خرما در كشور

اين مطلب توسط فرزانه جامعي رييس گروه آمارهاي كشاورزي دفتر كشاورزي مركز آمار ايران تهيه شده است.

 خرما به دلیل داشتن فواید غیرقابل شمارش آن، جایگاه به خصوصی بین مردم جهان پیدا کرده است. ارزش غذایی اين محصول كشاورزي به واسطه مواد قندی طبیعی مانند گلوکز، ساکاروز، فروکتوز، آهن، فیبر و پروتئین گیاهی، بسیار زیاد است به همين دليل مصرف خرما در جهان از اهميت بالايي برخوردار است. خرما علاوه بر ارزش غذايي به عنوان یکی از محصولات استراتژیک و بسیار ارزشمند داراي اهمیت تجاری و اقتصادی نيز مي‌باشد. خرما تنها در شرایط آب و هوایی گرم و خاصی به عمل می آید و ايران داراي اين شرايط آب و هوايي مناسب براي كشت آن مي‌باشد.

خرما يكي از مهمترين محصولات كشاورزي در ايران است كه بر اساس آخرين آمارگيري باغداري در سال 1396 با توليد بيش از 1.2 ميليون تن،10 درصد توليدات محصولات دائمي(باغي) را به خود اختصاص داده است. بيش از 97 درصد خرماي كشور در استان‌هاي كرمان، سيستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر، فارس و هرمزگان توليد مي‌شود.

کشورهای خاورمیانه بزرگترین صادرکننده خرما در جهان هستند. در حالي كه ايران بعد از مصر دومين كشور توليد كننده خرما در جهان است اما در بين كشورهاي صادر كننده اين محصول در رتبه چهارم قرار دارد. با توجه به اهميت توليد خرما در كشور و نقش آن در صادرات غيرنفتي به بررسي روند توليد، مصرف و صادرات اين محصول كشاورزي طي سال‌هاي گذشته پرداخته‌ايم...

براي مشاهده متن كامل به فايل پيوست مراجعه كنيد.

تصاویر
  • بررسي روند توليد، مصرف و صادرات خرما در كشور
فایلهای پیوست
طراحی سایت